Pieniä tekoja, suuria asioita

S
ain tänään pitkästä aikaa postia Perusta. Kummityttöni on jo iloinen tokaluokkalainen. Hänen tilanteensa on siinä mielessä valoisa, että hänellä on mahdollisuus käydä koulua, hänellä on ruokaa ja hänellä on perhe. Kaikilla maailman lapsilla asiat eivät ole läheskään yhtä hyvin. Ei kummityttöni elämä suinkaan mitään ruusuista ole, sillä hänen kotinsa on Liman slummissa. Mutta World Visionin toimesta yhteisössä on kiinnitetty erityistä huomiota lasten ravitsemukseen ja hygieniaan. Siitä on osoituksena se, että tyttö on kertonut äitinsä tekevän nyt terveellisempää ruokaa kuin ennen, ja tämän kertaisessa viestissä tomera koululainen totesi, että kädet pestään aina ennen ruokailua.


Kirjoja rakastavana ja näin kansainvälisenä lukutaitopäivänä ilahduin erityisesti siitä, kun kirjeessä mainittiin myös, että lasten lukuintoa  yritetään lisätä muun muassa opettajia kouluttamalla. Myös perheitä kannustetaan yhteiseen lukuharrastukseen. Onpa tämä asia ollut meillä Suomessakin vahvasti esillä Kirjan vuotta 2015 kun nyt vietämme. Perulainen kummityttöni kertoi pitävänsä erityisesti historiasta. Jospa löytäisinkin jonkin sopivan kirjan seuraavaan  postipakettiin laitettavaksi. Se olisi varmasti mieluinen ”yllätys”.

Pienilläkin teoilla on suuri merkitys. Tieto siitä, että edes yhden tummasilmäisen  tytön  asiat ovat vaatimattoman rahallisen tukeni ansiosta edes  hieman paremmin kuin ennen, saa mieleni iloiseksi. Ja kun katson lapsen hymyileviä kasvoja valokuvissa, tiedän että jo vaikkapa pelkkä postikortti kaukaa toiselta puolelta maailmaa on hänelle aika iso asia, joten auttaminen tuntuu vieläkin merkityksellisemmältä. Siksi toivonkin, että jokaisella maailman lapsella olisi edes yksi aikuinen, joka aidosti välittäisi juuri hänestä – vielä huomennakin.

Taidanpa siis kirjoittaa pienen kirjeen, joka tuottanee  iloa niin lähettäjälle kuin vastaanottajallekin. Mitäköhän sitä tällä kertaa voisin kysyä ja kertoa. No, espanjan kielen osaamiseni karttunee taas hieman - ainakin toivottavasti. 


P.S. Jari Sillanpään laulama Maailman lapset on oikeastaan osasyy siihen, että aikoinaan ryhdyin kummiksi. Kertaakaan en ole tätä hyvää tekevää päätöstäni katunut. Siksi haluan jakaa tämän  koskettavan kappaleen myös teidän kanssanne. 
Kommentit