Tänään Earth Hour, huomenna siirrytään taas kesäaikaan

Kuva: Pixabay

Tänään vietetään jälleen WWF:n Earth Houria.  Kyseessä on jo 15. kertaa järjestettävä maailmanlaajuinen ympäristötapahtuma, jonka tarkoituksena on muistuttaa meitä siitä, että ihan jokainen voi puolustaa luontoa ja ilmastoa. Näytetään siis yhdessä valomerkki planeettamme puolesta sammuttamalla tarpeettomat valot tunniksi tänään klo 20.30 - 21.30. Näin voimme osaltamme hidastaa ilmastonmuutosta ja osoittaa huolemme maapallon tilasta.  Huoleen onkin syytä, sillä ilmastonmuutos etenee vauhdilla, ja luonnon monimuotoisuus vähenee uhkaavasti. Kuluvan vuosikymmen voidaan sanoa olevan ratkaiseva niin maapallon kuin ihmistenkin hyvinvoinnin kannalta. 

Earth Hour -tapahtumalla halutaan siis kannustaa ihmisiä ilmastoystävällisempään elämäntapaan. Arjessa on mahdollista tehdä monenlaisia ilmasto- ja ympäristötekoja. Voimme esimerkiksi syödä kasvispainotteisesti, suosia ympäristöystävällisiä tuotteita ja palveluita tai solmia ns. vihreän sähkösopimuksen. Oletko miettinyt, mikä voisi olla sinun lupauksesi planeetalle? Vinkkejä löydät täältä

Normaaliaika päättyy huomenna sunnuntaina kello 03.00, jolloin kellojen viisareita käännetään tunnilla eteenpäin, eli siis kesää kohti. Kesäaikaan siirtyminen on muuten mukavaa, mutta osalle meistä se merkitsee jälleen aivojen sisäisen kellon sekaisin menemistä. Se kun jätättää kevään kuluessa yhä enemmän  valon lisääntyessä iltapainotteisesti. Ja valohan tunnetusti virkistää, eikä silloin ole välttämättä helppoa nukahtaa. Seurauksena saattaa olla yöunien jääminen liian lyhyiksi, jolloin olo on aamulla usein väsynyt. Tuttu tunne, sillä edustan illanvirkkuja, joita kellojen "kääntely" haittaa tiettävästi kaikkein eniten.

 

Kommentit